![]() |
|
|
![]()
Yıllar önce bir sohbet ortamındaydım. Sohbeti veren hoca cennette de eşlerimizle buluşacağımızı anlatıyordu. “Eşi vefat etmiş hanımlar merak etmesin, cennete gitmek için amellerini arttırsınlar, dünyadaki kocalarımızla orada tekrar evleneceğiz. Sonsuza dek birlikte olacağız.” falan diyordu. Sohbeti dinleyen teyzelerden biri dayanamayıp atıldı: “Hocam mecbur muyuz aynı kişiyle evlenmeye? Bari cennette kurtulayım bizim heriften..” [emoji2] Cemaat güldü bu çıkışa ama aslında insanın eşinden “kurtulmak” istemesi çok ağır bir psikoloji olmalı. Çok sevdiğim bir söz var; “Sevdiğini alamıyorsan, aldığını seveceksin.” Ben şuna inanıyorum; herkesin kesinlikle sevilecek bir yönü vardır. Kiminin eşi ev işlerine yardım eder, berikinin kocası onu yapmaz da gezmeyi sever, ailesini tatillere götürür. Bir diğeri sohbeti sever, öbürü çocuğunu parka çıkarır, beriki maddi olarak evini rahat ettirir... Herkesin ‘ayyy bu huyu çok kötü’ dediğimiz yönleri olabileceği gibi; ‘şunu çok iyi yapar’ denilecek tarafları da vardır muhakkak. Yeter ki o kısımlara bakalım, yeter ki enerjimizi ‘geçinmek’ için, muhabbet için, mutluluk için harcayalım. Çünkü “Güzel bakan güzel görür, güzel gören hayatından lezzet alır.” Güzele bakıp, güzeli gördüğümüz bir gün olsun hepimize....
Hatice Kübra Tongar ![]()
data-full-width-responsive="false">
|
#2 | |||||||||||||||||
![]()
|
teyzem nasıl bir bıktı çektiyse artık...
![]() konu için teşekkür ederim ![]() Sitemkar Sitemkarsın dokunma söze, söz incinir Bülbülün figanı gülşenini dağlar Ahuzar eyleme hüzün tarlasının mahsulü toplanmaz Bir dokunup bin yara açma Sızısı derindir, acının neşteri olmaz Ayrılık düşmüşse yazgıya çekip gitmek gerek gönül durağından Bir nefes düştü düşlerin soğuk kuytusuna Kan dondu, cana vedanın son sitemkar selamı olsun SAHRA ![]() ![]() ![]() | ||||||||||||||||
![]() |
#3 | |||||||||||||||||
![]()
|
Alıntı:
SAHRA
teyzem nasıl bir bıktı çektiyse artık...
![]() konu için teşekkür ederim ![]() Rica ederim ![]() | ||||||||||||||||
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
|
|