Piyango bileti aldınız mı?

eRkam

Active member

Ya çıkarsa?

Evet, ya çıkarsa! Çıkarsa ne olacak?

Milli piyango aslında milli bir günahtır.

37 milyon adet bilet satışa sunuldu ve bunların 11 milyon tanesi bir kaç gün içinde satıldı.

Ülkemizin en kapsamlı günahı nedir diye sorsak, muhtemelen buna "milli piyango" diyeceğiz.

Neredeyse her eve giren bir günah! Her aileye giren bir günah! Her mahalleye, her şehre giren bir günah!

Aleni bir günah! Kur'an'da açıkça yasaklanan bir günah... Acaba Allah'a olan güvenimiz, itimadımız, tevekkülümüz zayıf olduğu için mi bu tür şeylere rağbet ediyoruz?

Ya çıkarsa?

Çıkarsa, bu dünyada belki sefa çekilecek; ama ahirette ise kesinlikle cefa çekilecektir.

Milli piyango kumardır. Başında "milli" kelimesi olması, onu şirin göstermek içindir. Şirin günah diye bir şey yoktur. Günah, günahtır.

Cami yapacakmış, fakirlere verecekmiş, yardım edecekmiş falan filan...

Kardeşim, kumar parasıyla Allah'ın evini yapsan zerre kadar sevabı yoktur. İyilik yapsan zerre kadar karşılığı yoktur.

Ayrıca camiler, sizin pis, lanetli paralarınızı aklama yeri de değildir.

Allah için cami yaparak Allah'a rüşvet verecekmiş de Allah da bu günahı görmezden gelecek!

Onlar Allah'ı ve müminleri kandırmaya çalışıyorlar. Halbuki onlar ancak kendilerini kandırabilirler.

Bakara Sûresi 9

"Ey kendilerine karşı aşırıya giden kullarım, Allah'ın rahmetinden ümit kesmeyin. Allah teâlâ tüm günahları affedendir." Zümer Sûresi 53

Dualarımız neden kabul olmuyor, rahmet neden gelmiyor belli işte. Eğer günahlar toplumsal olarak işlenir ve uyarıcıların uyarısı fayda vermezse, büyük belaların gelmesi haktır.

Ya Rab! Uzak eyle semavi ve arzi felaketleri!

Milli piyango milli harama dönüşmüş malesef! Rabbimiz, içimizden bununla mücadele edecek basiret sahibi etkili ve yetkili kimseler nasip et!

Günahlar alenileşir, umumileşir, artık günah olmaktan ziyade normal bir hale dönüşürse, her türlü azap da ardından gelir. Bu azap sadece o günahı işleyenleri değil, işlemeyenleri de yakalar. Bize düşen tebliğdir. Uyarımızı yaparız. Sonrasını da Allah'a havale ederiz.

Azap türleri: Ekonomik kriz, toplumsal kaos, toplu intiharlar, doğal afetler, seller, zamansız yağmurlar, toplumsal güvensizlik, toplumsal anarşi, isyan, nefret ve sevgisizlik...

Kalplerimiz taş gibi olduktan sonra, gökten üzerimize taş yağmasını da beklemeyelim.

Murat Padak

Muallem.

Active member
Kuranı Kerim’de ; “ .... ricse min ameli şeytan “ diye geçer.
Piyango kumarın şeytani bir amel olduğunu buradan anlayabiliyoruz.
Ve yine Kuran bizleri bu kumarsı günahtan korumak için “ fectenibu “ ( içtinab edin, ilgilenmeyin )
diyerek uyarıyor.

Milli piyango kumarı Devlet eli ile toplum nezdinde meşrulaştırılan,
Boy boy çarşaf çarşaf reklamları yapılan büyük günahlardan biridir, belki en birincisidir.
Bu günaha meyleden müslümanlar, zaafı imanlarından, Rabbe karşı itimadsızlıktan kaynaklandığını düşünmüyorum.
Olsa olsa bilgisizlik ve bilinçsizlikten örgülü islami bir yaşantı yoksunluğundankaynaklanan bir gaflet olduğunu düşünüyorum.

Anlamakta zorluk çektiğim hususlardan biri şudur ;
Sınava giren birisi
% 50 kazanma ihtimalli bir sonuca kaybetme gözü ile bakarken,
% 1 kazanma ihtimaline ise kesinlikle kayb etme gözü ile bakar.

Aklın ölçüleri bu iken ;
%’ 1 den geç,
Binden biri geç ,
Milyondan bir
kazanma ihtimalli olan bir işe para vermek, umut bağlamak aklım almıyor.

Güncel ve önemli bir yaramış.
Teşekkür ederim erkam bey.
:coffee:

Son düzenleme:

Sahra

Gözlerin anlattığı cümleyi suskunlar dinler.
Hiç merakım olmadı almadım ...
Bu ayet çok etkileyiciydi elhamdülillah

"Ey kendilerine karşı aşırıya giden kullarım, Allah'ın rahmetinden ümit kesmeyin. Allah teâlâ tüm günahları affedendir."

Zümer Sûresi 53

Allah razı olsun istikametten ayırmasın cümlemizi inşallah

:sfgul2:

ZARiP

Member
Hayatımda hiç almadım merakım çok oldu ama kitap okudukça rızkın sahibinin kim olduğunu öğrendikçe iğrenmeye başladım.

Milla

Bayanlar Gurubu
Bu sene almadım ama daha önceleri alıyordum o kadar bilet aldım bir kere bile ikramiye çıkmadı :gul2: Bende vazgeçtim.

ALi

La Edri

Eline saglik bu konu icinde tesekkür ederim Erkam kardes.

Buna dair söylenecekler seyler cok cinsinden olur.

Daha buna benzer baska seyler de var ve her ne kadar ismi degisik de olsa vede onlarda bununla ayni kapiya cikiyorlar.

Piyango mu dersin ve yoksa milli piyango mu dersin ve malesef bu eskiden beri türkiye de var olup ve bugümüze kadar da gelmis iste böylede bir cekilis de vardir.

Her ne kadar direk kumar gibi kumarda olmasa iste bunda o kul hakki var ve sunu diyeyim herkeste alsin kul hakki yemek olur.

Kumardan alinan parada helel degil ve piyango dan alinan o para da ve bunun yapinanda yukarida demis iken onuda diyeyim Lotto veya totto da at yarisida iste altili kanyanda böyledir.

Bunlarin hepsi kisinin hak etmedigini almak olur ve yani senin olmayan bir sey almis oluyorsun ve bir düsün almis onunla o para acaba kac kisinin veyahut bu zamana kadar ödenmis kac kimsenin parasi olur.

Ve aklima gelmis iken atomat makinasinada para atilir ve buda güne bundan almak ve cepine atmakta güne haram olur ve sonucta baskasinin parasini aliyorsun ve iste bunada denilir ki kul hakki diye.

Böyle seyler de haram alinca bundan yemek ve icmekte aklimiza bunlarinda birer haram oldugunuda getiriyor.

insanin hak etmedigini ve baskalarinin verdigine helal bir yoldan almasi haric olurca ve tabi ki ister istemez haram denilen o sey de gündeme gelir.